Памуккале
Памуккале - "Замъкът от памук"- така се превежда от турски името на този удивителен туристически обект. Богатите на минерали солни термални води през вековете са образували бели тераси, наподобяващи фантастичен замък. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на заболявания като ревматизъм, остеопороза и др. По време на екскурзията можете да се изкъпете в един от най-древните в света изкуствени басейни, както е правила самата Клеопатра и древните римски императори. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват.
Ефес

Ефес е древен елински град - колония в Мала Азия, основан през 11 век пр. хр. Ефес, както никое друго място, е съхранил основно структурата на древен град. Това позволява да се придобие ясна предства за живота на древното местно население. От миналото до наши дни са съхранени Фонтана на Адриан, Библиотеката на Целзий, Акропола, амфитеатър, побиращ 24 000 души, акведукт, римски бани, домове на богати жители. Последните дни от своя живот Дева Мария е била в Ефес. Ще може да видите нейния дом.


Островът на Клеопатра
Райско кътче на живописен остров сред кристално чистите води на Егейско море, които прозират чак на три метра дълбочина. Брегът е посипан с уникален пясък. Съществува легенда, според която преди две хиляди години тук се е къпала самата Клеопатра. Марк Антоний подарил този остров на своята възлюбена, но на нея не и харесал каменистия бряг, затова императорът доставил специален пясък чак от Египет. Възможно е това да е само мит, но такъв пясък има само на още едно место - в Северна Африка. Ще посетите и останките на античен амфитеатър и храм на Аполон.