Египетските пирамиди и Кайро
Екскурзията включва посещение на едно от най-забележителните чудеса на света – Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони.

 

 

Луксор
В древната столица на египетските фараони ще посетите грандиозния храмов комплекс в Карнак, храма на царица Хатшепсут – единствената жена-фараон, „долината на Царете” с изключително красиви гробници, колосите на Мемнон, алеята на сфинксите, фабрика за алабастър, музей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант.

 

 

Дайвинг в Червено море
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената са включени обяд и напитки.

 

 

Бялото слънце на пустинята
Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия с включена вечеря!

 

 

Вечерен круиз по река Нил
Ще имате уникалната възможност да се насладите на нощни гледки от Кайро на туристически кораб по река Нил. Ще ви бъде предложена вечеря от традиционната египетска кухня. Ще видите незабравимо представление което ще ви потопи в колорита на ориенталските танци и музика.