Круиз до остров Санторини
До остров Санторини може да стигнете с ферибот от Ираклион, като продължителността на пътуването е около 2 часа и 30 минути. На самия остров ще имате възможност да разгледате градовете Ия и Фира. Тук преди повече от 3500 години е избухнал вулкан и доста голяма част от острова е останала под водата. На повърхността са останали само скалите от застиналата лава, но днес гледката е съвсем различна. Върху тези скали ще видите белоснежни къщи, както и такива в пясъчно жълто или прасковено розово с блестящи на слънцето небесно сини басейни, църкви със сини куполи и малки улички, които изглеждат като декор от театрален спектакъл. Остров Санторини ще Ви покори със своята красота и величие. Всички сгради са построени на върха, който се извисява на около 300 метровите скали. А когато се качите най-отгоре пред Вас ще се открие великолепния пейзаж на тюркоазените морски води. Както вече споменахме - улиците са малки и тесни. Дори има такива, които са задънени и водят до вратата на двор пълен с цветя, а други пък преминават директно в стълби. Една такава разходката е вълнуващо приключение, като очакваш следващата прекрасна гледка зад следващия завой. 

 Дворецът Кносос

На остров Крит се намира знаменития лабиринт на Минотавъра. Дворецът Кносос се намира до столицата на острова - Ираклион. Кносос е един от най-важните паметници на минойската цивилизация. Постройката има удивително сложна архитектура, като на места достига височина до 5 нива, пресичаща се от много коридори, подземни стълби и проходи. Няма да се изненадате, защо  Тезей не е успял да излезе оттук след победата над чудовището без нишката на Ариадна. След разглеждането на двореца Кносос Ви предстои едно интересно представяне на основния поминък на местните жители, а именно производството на вино и на зехтин. Ще имате възможност за дегустиране и закупуването на тези еликсири на природата. Следва разглеждане на град Ираклион. Тук ще видите архитектурните образци от венецианския период. Тази екскурзия ще приключи с разходка и свободно време за сувенири и подаръци в стария град.

 

 

Круиз до о-в Спиналонга с посещение на град Агиос-Николаос
Тази интересна екскурзия ще започне от пристанището на Елунда – в миналото малко рибарско селище, а днес луксозен курорт. Туристическо корабче ще Ви отведе през живописния залив Мирабело и ще достигнете до малкия остров Спиналонга. Преди повече от 400 години, през далечната 1579 година венецианците са построили тук своята непревзимаема крепост, която в продължение на векове е служила като защита на жителите на острова от завоевателите и набезите на пиратите. В по-късни времена (до средата на XX век) островът се е ползвал като колония за прокажени, а днес ще може да разгледате останалата църква на лечителя Св. Пантелеймон от този период. Екскурзията ще продължи с почивка на пленителен плаж, къпане в сините води на морето и барбекю. На края корабчето ще Ви върне отново на пристанището, където ще Ви очаква автобус до град Агиос-Николаос. Градът носи името още "гръцкият Сан-Тропе", а  го наричат така заради удивителната си красота и безгрижната си атмосфера.