Почивки в Гърция

Тук Ви предлагаме оферти за почивки със самолет до Гърция Насладете се на една заслужена почивка на остров Крит, който още Ви завладее с толкова много емоции и усещания, които е невъзможно да бъдат описани с думи. Тук слънцето дарява своята топлина, но не изтощава с горещината си, a приказно красивото море очаква своите гости, на които да подари своята прохлада и свежест. Разгледайте най-атрактивните екскурзии предлагани на место по време на почивката Ви на остров Крит (Гърция). Когато сте вече на остров Крит, може да направите следните екскурзии.

Круиз до остров Санторини
До остров Санторини може да стигнете с ферибот от Ираклион, като продължителността на пътуването е около 2 часа и 30 минути. На самия остров ще имате възможност да разгледате градовете Ия и Фира. Тук преди повече от 3500 години е избухнал вулкан и доста голяма част от острова е останала под водата. На повърхността са останали само скалите от застиналата лава, но днес гледката е съвсем различна. Върху тези скали ще видите белоснежни къщи, както и такива в пясъчно жълто или прасковено розово с блестящи на слънцето небесно сини басейни, църкви със сини куполи и малки улички, които изглеждат като декор от театрален спектакъл. Остров Санторини ще Ви покори със своята красота и величие. Всички сгради са построени на върха, който се извисява на около 300 метровите скали. А когато се качите най-отгоре пред Вас ще се открие великолепния пейзаж на тюркоазените морски води. Както вече споменахме - улиците са малки и тесни. Дори има такива, които са задънени и водят до вратата на двор пълен с цветя, а други пък преминават директно в стълби. Една такава разходката е вълнуващо приключение, като очакваш следващата прекрасна гледка зад следващия завой.Дворецът Кносос

На остров Крит се намира знаменития лабиринт на Минотавъра. Дворецът Кносос се намира до столицата на острова - Ираклион. Кносос е един от най-важните паметници на минойската цивилизация. Постройката има удивително сложна архитектура, като на места достига височина до 5 нива, пресичаща се от много коридори, подземни стълби и проходи. Няма да се изненадате, защо  Тезей не е успял да излезе оттук след победата над чудовището без нишката на Ариадна. След разглеждането на двореца Кносос Ви предстои едно интересно представяне на основния поминък на местните жители, а именно производството на вино и на зехтин. Ще имате възможност за дегустиране и закупуването на тези еликсири на природата. Следва разглеждане на град Ираклион. Тук ще видите архитектурните образци от венецианския период. Тази екскурзия ще приключи с разходка и свободно време за сувенири и подаръци в стария град.

ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ
Разнообразие от дестинации
по цял свят


Професионално обслужване от туристически агент на български език

Най-добро съотношение между цена и качество


Сигурно заплащане в български лева по банков път или чрез банкова карта


Удостоверение за регистрация на туристически агент РКК-01-5753


Обработване на резервации от IATA сертифицирани туристически агенти

 

Максимална сигурност за личните Ви данни чрез протокола SSL


Понеделник - Петък: 09:00 - 17:00
Почивни дни: Събота и Неделя


ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ © 2011 - 2024