Гранада
Градът е известен с много исторически архитектурни паметници наследени от времето на мавританците, както и със забележителности от готическия и ренесансов период. Екскурзията в Гранада продължава цял ден. Автобусът тръгва рано сутринта и по пътя прави кратки почивки. Ще направите пешеходна екскурзия по централната част на града, ще се поразходите до площада на католическите крале Алкайсери, Ъгловият двор. Ще ви остане време и за Кралския параклис. По-късно с автобуса ще се отправите към Алхамбра – най-яркото произведение на арабското изкуство в Испания впечатляващ със съчетанието на дворци и крепостни сгради. От птичи поглед ще се насладите на прекрасната гледка към града, а след това ще имате възможност да посетите и типичния цигански квартал Сакрамонте.

 

Палма де Майорка и Валдемоса
Палма де Майорка е столицата на острова и е най-красивият град на Балеарския архипелаг. Тук са преплетени историята и културата на много народи и цивилизации. Посещението на град Валдемоса и имението Ла Гранха ще ви помогнат да разберете защо толкова знаменитости избират Майорка за място на своята почивка и си строят тук вили и имения. Ще разберете откъде са черпели вдъхновение Шопен и Жорж Санд, Рубен Дарио и Мигел Унамуно, Асорин и Сантяго Росиньол. Майорка отдавна привлича хора на изкуството и причината за това е преди всичко в неговия благоприятен климат и великолепната природа настройващи за творчество.

 

Севиля
Севиля е столицата на Андалусия и е един от най-големите и красиви испански градове. Екскурзията продължава цял ден. Автобусът тръгва рано сутринта и преминава през андалуските градове Антекера, Ла Рода, Естепа и Осуна, след което продължава към река Гуадалкивир, където можете да се полюбувате на „Златната кула”. Ще имате възможност да видите световноизвестния катедрален храм от XV век, който е третата по големина готическа катедрала в света, паркът Мария Луис, площад Испания и квартал Санта Круз с неговите неповторими тихи улички.

 

Танжер
Почивайки в Южна Испания съвсем близо до бреговете на Северна Африка, не бива да изпускате възможността да стъпите на друг континент, затова непременно се запишете на екскурзия до граничния марокански град Танжер. Очаква ви дълъг и изпълнен с екзотични емоции ден. Екскурзията започва рано сутринта. С автобус ще се отправите далеч на юг, към нос Гибралтар. Ще се качите на ферибот от пристанището Алхесираса и през Гибралтарския пролив ще се отправите към Танжер, откъдето на комфортен автобус ще продължите своето пътешествие. Ще имате възможност да слезете на нос Еспартелот, където отлично се вижда точката, където се сливат Средиземно море и Атлантическия океан. Тук можете да пояздите камила. След това ви очаква пешеходна разходка из града крепост Касбе, която ще ви пренесе в далечното минало. Минавайки по тесните криволичещи улички ще се полюбувате на работата на местните шивачи, майсторите на кожа и ще видите укротили на змии.

 

Лоро Парк
Този красив оазис се намира на остров Тенерифе (Канарски острови). Представете си зоопарк, ботаническа градина, делфинариум и аквариум на едно място. Добавете и почти 4000 вида папагали и най-големият в света хладилник, който заема 3000 кв.м. от площта на острова заобиколен от вода и в който живеят повече от 200 пингвина. Обещаваме ви, че ще изживеете неповторим ден в този оазис!