ТУНИС – КАРТАГЕН – СИДИ БУ САИД
Отпътуване от вашия хотел сутринта в комфортен автобус, придружен от местен екскурзовод на север към столицата Тунис. По пътя пред погледа ви се сменят хиляди омагьосващи картини и пейзажи. Екскурзията има четири основни акцента. Първо преминавате през столицата Тунис, където ще се отбиете в местния екзотичен пазар и ще разгледате Катедралата в центъра на града. Следващата спирка от Вашата екскурзия е Музеят Бардо, където е представена най-богатата в света колекция от древни римски мозайки. Третата важна точка е легендарният Картаген, станал олицетворение на богатство и могъщество. Величествените руини на римските терми, построени по времето на Император Антонин свидетелстват за богатството на изчезналия град.

Невъзможно е да си представи човек Тунис без древното андалуско селце Сиди бу Саид, разположено на хълм, от където се разкрива една от най-красивите гледки към залива на Тунис. Сиди бу Саид има много имена: градът на влюбените, градът на художниците, синьо – белият град, но едно е сигурно – той ще успее трайно да ви очарова.

 

Двудневна екскурзия в пустинята Сахара
Пътешествието е с продължителност два дни. По време на екскурзията ще разглеждате 2/3 от страната, като ще имате възможност да се запознаете с нейната история и да се докоснете до нейните традиции и обичаи . Първата и най-логична спирка е Ел Джем. Там се ще разгледате огромния римски амфитеатър, който съперничи единствено на Колизеума в Рим. Ще имате възможност да стъпите на гладиаторската арена, да погледнете от местата на публиката (35 000) и дори да минете през тунелите, от които са излизали дивите зверове. Продължавате към Тозьор – единственият оазис, където има над 300 000 финикови палми и където се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза. По пътя ще видите площадката, където са правени снимките на популярния холивудски филм „Междузвездни войни”. Нощувате в хотел, а на сутринта, се отправяте към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джарид, известно с уникалните си миражи. Тръгването е много рано, за да можете да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото сред пустинни дюни. Ще имате възможност да пояздите камила. След това се отправяте към град Дуз – вратата на пустинята. От тук започва вашето приключение с джипове, което е едно незабравимо преживяване и ще се почувствате като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще направите спирка на труднодостъпния оазис Чибика, от където се откриват главозамайващи гледки към скалистата пустиня. Продължавате към най-известното селище на коренните тунизийци – берберите. Това е Матмата, където имате уникалната възможност да посетите подземните им жилища. Екскурзията продължава с автобус към Кейруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите след Медина, Мека и Йерусалим.